Alla inlägg under januari 2011

Av Sandra - 4 januari 2011 10:28

Jag hade ett vikariat innan jag gick på föräldraledighet så nu har jag inget arbete att gå tillbaka till vilket är lite stressande. Samtidigt hade det varit ännu mer stressande om jag skulle behövt gå tillbaka till den arbetsplatsen. Jag trivdes inte med arbetsuppgifterna då det var mycket tunga ärenden.


Igår gick jag igenom mitt CV så nu är jag redo att söka ett par roliga jobb som inte kräver alltför lång restid. Vi kan tänka oss att skola in S from april även om det känns riktigt jobbigt. Det bästa scenariet är att jag får en tjänst som kurator 25-50 % och sen är föräldraledig resterande tiden. Det passar oss alla bäst, men de tjänsterna är få. Vi får se helt enkelt vad som händer. Hittar jag inget deltidsarbete så är jag föräldraledig till augusti.


Igår hade vi kontakt med Terihus och frakten är inte billig, men samtidigt så förstår jag att det kostar då de kommer med huset som element på tre långtradare med gubbar som ska sätta ihop huset. I det stora hela så är det inte frakten som kostar. De skulle skicka allt material som vi behöver för att kunna räkna på hela husets budget.


Tanken slog mig igår att man kanske kan börja med att bygga oss ett litet gästhus på ca 50-60 kvm. Ett vardagsrum/kök, 2 sovrum och ett relativt stort badrum där tvättmaskin får plats. Ett enkelt hus som mer ser ut som ett uthus i samma panel och färgsättning som det stora huset.

Det kan kosta ca 500 000 kr och om man sen hyr ut det till en kostnad på ca 5000 kr/mån kallhyra (exempel) så får vi in 60 000 per/år och 9 år senare har vi tjänat in de pengarna och kan sen använda det som gäststuga innan S flyttar ut som äldre tonåring. Han kan även bo där om han väljer att studera och inte vill ta studielån. Perfekt! J är halvpigg på idéen, men ändå nyfiken.:-)


Idag är det en otroligt vacker vinterdag så vi har varit ute på en lång lång promenad och nu sover S i vagnen. Jag köpte med mig en inredningstidning och mörk choklad så nu ska jag ta mig en kopp kaffe och vila en stund.


Hej hej! 

Av Sandra - 3 januari 2011 09:08

Idag hoppas vi att Terihus hör av sig då de verkar ha varit lediga under mellandagarna. Är så nyfiken på vad det kostar med frakt och vad som ingår.

Jag drömmer mig bort bland Kvänums tradiotionella kök.

Jag ska ge er lite bilder ....


 Broby soft white

Ett fantastiskt snyggt kök, men jag känner mig själv och det är lite väl stilrent.



 

Broby soft white 3

En underbar köksö med en liknande stenskiva som vi har idag. Golvet är också ursnyggt.


  

Sparre soot gray

Så snyggt med svarta luckor. Detta kök är så rejält känner jag. Här skulle Per Morberg kunna slänga upp en rådjur på bänken utan att det känns särskilt brutalt. ;-)

  

Broby misty grey

Denna gråa nyans är jättefin. Köksön är kanon med all förvaring.


Jag skulle vilja ha något annat än ett vitt kök då mer eller mindre alla hem har det. Samtidigt är vitt klassiskt, snyggt och mer tidlöst. Lägger man mycket pengar på ett kök så vill man heller inte bygga ett kök som känns helt fel om 10 år. Detta beslut kommer vara ett av de tuffaste besluten har jag en känsla av.


Allting beror på vad vi får för huset vi bor i idag, vad nya huset kommer att kosta, markarbete+grund+bergvärme och hur den totala ekonomin ser ut. Det är så mycket vi vill ha som pool, carport med varmförråd och en fin delvis stenlagd tomt. Allt kostar mycket pengar så det ska bli så kul att få reda på vad Terihuset kostar.


Drömmer mig vidare medan sonen sover ...:-)

Av Sandra - 2 januari 2011 13:26

Jag älskar julen precis som de flesta och vill gärna ha jul länge. Vi tillhör den lilla skaran som bryter de "vanliga" traditionerna genom att adventspynta 1 vecka innan advent, julpynta inkl. klä julgran innan Lucia. Sedan njuter vi av allt vad julen innebär hela december och strax efter Nyår åker granen ut plus all juldekoration. Adventsstjärnorna och utebelysningen får stannar kvar lite längre. Nu fördriver jag tiden med att organisera riktigt noga då vi flyttar innan nästa jul. Vi packar helt enkelt en adventslåda och en jullåda med de saker som vi verkligen tycker om. Resten kommer att slängas eller säljas.


Jag fick en ny symaskin i julklapp och syr nu nya kuddfodral i ljusa färger som passar vår och sommar.

Detta år ska det organiseras, slängas och säljas för att få en bra ordning. Pärmar ska rensas, sparkonton ska fyllas, högar ska sorteras och liggande "skräp" ska säljas.

Det är inte bara organisering och sparande som det är fokus på i vår familj utan även träning, nyttig kost och egentid kommer vi att satsa tid på.


Jag hoppas och tror på att 2011 kommer att bli ett riktigt bra år. :-)


  

Av Sandra - 1 januari 2011 13:26

224 kvm stort Carolina!! :-)

 



      

Presentation


En familj på tre som nu vill sälja vårt hus för att bygga ett nytt hus. :-)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards