Alla inlägg under januari 2011

Av Sandra - 20 januari 2011 11:14

  J´s mormors stuga Sjöboden där båten bor   

S gillar att bada i havet precis som sin pappa  


J är uppvuxen vid havet och klipporna. Hans dröm är ett enkelt hus direkt på en klippa med ett trädäck med sol från morgon till kväll. Han älskar solen och behöver ingen skugga om dagarna för sin egen skull.


Jag är uppvuxen bland sjöar och skog. Min dröm var att äga ett gammalt torp ensligt nära en sjö. Ensligt blev det inte på gott och ont, men nära en sjö och gammalt blev det.


Vi får det bästa av två världar känner vi....

Av Sandra - 20 januari 2011 11:02

  Ett bad i vår fina och oftast varma sjö ....

 

Ta en dusch på kvällen i vår nya fina utedusch som J snickrade ihop.

Den är nu faluröd med vit insida.

  

  

Torpet som jag köpte 2007, året innan J kom in i mitt liv. Här har vi jobbat och slitit för att få det i det skick det är i idag.

I sommar ska vi måla lite och fixa klart alla fönster. Efter det ska vi enbart sola, bada, grilla, göra utflykter och bara njuta.


Torpet liggerstrax utanför Nora där jag är uppvuxen. En otroligt fin och gammal pyttestad som man bör besöka om man är intresserad av kultur.

Auktioner och loppisar finns överallt...


Mitt smultronställe ....

Av Sandra - 20 januari 2011 10:35

Denna vecka började inte bra då jag blev bestulen på mobiltelefon och plånbok nere i Centrum då jag hämtade ut ett paket. Det skedde på 3 sekunder och jag kan fortfarande inte förstå hur det gick till.

Min fina läderplånbok från Wera Stockholm och min Iphone 4 finns inte i min ägo längre. 1500 kr i självrisk och 700 kr på körkort, spärr av personnummer, nytt träningskort och plånbok.

Kände mig otroligt kränkt och otroligt arg. Arg att någon tar makten i sina händer och vänder upp och ner på hela min tillvaro.


Allt detta fixande när man tappar plånbok och mobil har tagit både en hel del tid och energi. Tid och energi jag hellre hade lagt på min son som exempel.


Hur som helst så blir han, hon eller dem straffade tids nog och lyckliga som människor kan de knappast vara.


Dags att ta en promenad för att få lite energi.  

Av Sandra - 17 januari 2011 07:42

Igår var vi i Vallentuna och kollade på en bostadsrätt som vi tyckte var intressant. Vi är inte riktigt där än, men vi ville känna lite på området och det kändes riktigt bra. Bostadsrätten var ca 100 kvm uppdelad på två plan med 2 rum på övervåningen och två rum på nedervåningen. 2 badrum, 2 klädkammare och en fin uteplats med ett förråd. 6950 kr/mån inkl. värme, kabeltv, vatten, sophämtning och parkeringsplats med el. Utgångspris 895 000 kr och eventuell slutar den på 1,1 miljon.

En månadskostnad på ca. 8000 kr/mån. Mycket bra mellanboende.


Vi hoppas att ett liknande objekt dyker upp till sommaren. Det var galet mycket folk på visningen och det visar att vi kan lägga ut huset till försäljning när som helst på året.

Vi kom fram till igår vid frukosten att vi ska kontakta en snickare som vi "känner" och be om en offert gällande inbyggnad av garaget. Vi måste få ett sovrum till på nedervåningen annars tappar vi många tänkbara köpare. Tråkigt, men det handlar om så mycket pengar.


Igår började vi att sätta upp resterande dörrfoder på nedervåningen och det känns jätteskönt. Det är inte lätt att sätta upp lister och foder i detta sneda hus. Jag ska mäta, klippa och sy klart draperierna till tvättstugan så att vi slipper se den fula hörnan med bergvärmen och alla rör som vi dragit. Tyg löser problemet! :-) Det man inte ser, finns inte...

Ska bli så skönt med en nytt hus så småningom.... :-)

Av Sandra - 17 januari 2011 07:37

  

Av Sandra - 13 januari 2011 11:31

Jag har inga rötter i StorStockholm och hör egentligen inte hemma i någon särskild kommun medan sambon känner mest för norrort eftersom han är uppvuxen i Vallentuna. Detta begränsar oss i tomtletandet eftersom jag har en känsla av att vi går miste om många fina tomter om vi begränsar oss till en speciell sida av Stockholm. Igår försökte jag få honom att tänka om lite eftersom jag hittade en hel del fina tomter i kommuner som Nacka, Värmdö, Sigtuna och Tyresö. Fördelar med resp. kommun;


Vallentuna - J släkt bor där, men det är ingen garanti att de alltid gör det.

Nacka - betydligt närmare stan

Värmdö - nära vatten och vänner

Sigtuna - Mälaren och idyll. J anser att det ligger alldeles för långt bort.

Tyresö - nära vatten och vänner


Vår barnvakt, S farmor och farfar bor i Vallentuna och när de säljer huset så blir det förmodligen en bostadsrätt i Täby.


Vi kom fram till att det bästa alternativet är att flytta till en bostadsrätt i Vallentuna och sen fokusera på tomt.

På söndag ska vi gå på och kolla på två olika bostadsrätter i Vallentuna. De har båda två våningar och är ca 100 kvm stora. 4 sovrum och ligger i barnvänliga områden. Perfekt boende under tiden vi bygger hus.


Igår var radonsaneringsfirman här och gav oss två alternativ. Det ena alternativet var att vi skulle köpa oss en radonfläkt och koppla in det själva. Detta är billigt, men en ren chansning. Vi måste sen mäta i 2 mån och har vi inte fått ner värdena så måste vi ta alternativ 2 vilket är dyrare, men mer eller mindre säkert att värdena minskar. Jag känner att jag vill ta det säkra före det osäkra även om det kostar oss 15 000 kr mer. Man kan bara mäta fram till april, sen får man vänta till oktober och då kan vi inte sälja huset i vår.


Min styrka och svaghet är att när jag väl har bestämt mig så vill jag att det ska gå undan. J är tvärtom, han vill ha kontroll till 100 %. Vi kompletterar varandra riktigt bra.





Av Sandra - 12 januari 2011 11:32

Precis som jag skrev i förra inlägget så har Karlsson Hus sådana underbart vackra hus och jag känner mycket för många av dem.

Jag har alltid drömt om ett hus med amerikansk veranda och inte alltför högt. Jag gillar snedtak på övervåningen även om det är mer svårmöblerat. Det ger huset lite mer charm anser jag ....


Jag har varit i kontakt med Terihus och fått reda på fraktpriset och övriga kostnader. Jag älskar verkligen det huset och jag ser oss sittandes på verandan hela familjen. Däremot ser jag en sjötomt med en fin sandstrand, men den bilden måste jag sudda ut. Det vår ekonomi tillåter är antingen;


- en tomt med sjöutsikt längre ut på landet och ingen närhet till affär och tåg.

- eller en tomt med mindre charmigt läge, men gångavstånd till affär och tåg.


Med tanke på att man jobbar 5 dgr/v med 5-7 v semester så måste vardagen fungera smidigt och därför lutar det åt en tomt nära kommunikationer. Vi har trots allt tillgång till sambons mormors fina hus på Åland nära havet och svärföräldrarnas stuga på Österlen. Vi har dessutom gulliga lilla torpet i Bergslagen nära sjöar, skog och kultur. 


  

Du har fångat mitt hjärta Carolina!


Av Sandra - 11 januari 2011 17:09

Karlsson hus är utan tvekan den husleverantör med flest vackra hus enligt mig och jag är säker på att många många många andra håller med mig. Det är inte det viktigaste när man beslutar sig för vilket hus man vill lägga sin tid och pengar på utan det är många faktorer som spelar in som pris, miljö, detaljer m.m Det otroliga med Karlsson hus är att de har allt detta. I deras prisvärda standardpaket ingår de detaljer man får betala extra för hos de flesta andra husleverantörer, de gör energisnåla hus och priserna är inte överdrivna.


a.     

  Stora lusthuset Torsjö från Karlsson hus är det huset med det lilla extra, det hus som gör en lycklig som ägare, men också det hus som får förbigående att känns sig varma inombords. Jag har aldrig sett ett hus utstråla värme och kärlek som Stora lusthuset. De lyckliga som beslutar sig för detta hus kommer garanterat alltid att känna sig hemma.

Stora lusthuset skulle jag vilja bo i .... :-)


 Kika in hos Viveka i hennes underbart vackra Humlebacken om du också vill tävla. Vill du inte tävla så kika in ändå för där hittar du massvis med inspiration. :-)

 http://humlebacken.blogg.se/2011/january/utkast-jan-10-2011.html


Och självklart ska du besöka Karlsson hus och kika på alla deras underbara hus. Har du inte tänkt dig att bygga hus innan så kommer längtan smygande efter besöket hos dem. :-)

http://www.karlsonhus.se


Hos Hem och Hav ser du alla finfina priser man kan vinna. Helt klart värt ett besök och där hittar man alltid något fint man kan handla.

 http://www.hemohav.se/







Presentation


En familj på tre som nu vill sälja vårt hus för att bygga ett nytt hus. :-)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards