Alla inlägg under oktober 2011

Av Sandra - 8 oktober 2011 08:16


Smålandsvillan är prisvärda hus, men kanske inte tokroliga. Möjlighet att påverka husets utseende utvändigt och invändigt är begränsat. I slutendan skulle de handla om samma pengar som om man köpte ett annat hus från en annan leverantör. Det är Myresjöhus som äger dem tydligen.


Detta är Villa Nybro som enligt mig är den finaste husmodellen de har. Här har de verkligen lyckats få sin smålandsvilla jättefin. Det står ett Nybro i "vårt" tomtområde, men jag tror inte att det kommer att blir svart. Planlösningen är bra då undervåningen är helt 119 kvm stor så man kan ju bo på nedervåningen medan man i långsam takt inreder övervåningen själva.

Vi har kollat på denna modell tidigare, men kom fram till att vi vill ha enplanshus och platta på mark.


 


Nu verkar vi vara klara över att vi vill ha Nyfunkis, men jag fastnar enbart för möbler stil New England.  :-) Det blir en salig blandning. Vi måste hitta vår egen stil helt enkelt.

 

Vitrinskåp Wilma från Mio Möbler är så vacker med sina alla lådor.

 

Octo Pendel från Finnish Design Shop. Galet fina!! 

   Edward från Fogia. Design Håkan Urdell. Har alltid varit förtjust i denna stil på soffa. Rundade i ryggen och vackra tassar. Frågan är om J gillar dem.
 Vi placerade våra tavlor i ett kors så nu är vi skyddade från vampyrer. Skönt!


Jag har nu fått in offerter på två olika husleverantörer.


Det skiljer 5 kvm i storlek på dem och den ena har en taklutning på 14 och den andra på 18. Vi gillar det större med mer taklutning bäst. Det skiljer i nuläget ca 200 000 kr. Sedan får man sätta sig in i byggkonstruktion, tak, väggar m.m Hur mycket drar de av på de delar man väljer att ta bort som tex. golv?

Mycket att tänka på .....


Vill ha så mycket som möjligt klart då vi vill sätta igång så snart huset är sålt. Sedan måste vi kolla med banken att vi får låna då jag har ett vikariat. Inte säkert! Att jag varit utan arbete i två månader i hela mitt liv kanske visar att jag trivs med att jobba och har lätt att få jobb.


Inte förvånad över Jurholts beteende. Jag gillar verkligen inte honom.


Igår när vi kollade på Skavlan så fantiserade vi om vilka 7 personer vi skulle vilja ha på middag.

Johan ville ha;

- Hasse Alfredsson

- Fredrik Reinfeldt

- Martin Timell

- Stellan Skarsgård

- Lena Endre ( lite kär i henne) ;-)

- Lars Winnerbäck

- Steve Jobs


Jag ville ha;

- Hasse Alfredsson

- Nils Poppe

- Steve Lukather (sångare och gitarist i Toto)

- Tina Turner

- Goldie Hawn

- Tom Hanks

- Gösta Ekman


Vem skulle ni bjuda in?

Av Sandra - 8 oktober 2011 07:42

Lördagmorgon igen med helt ändrade planer. Vi skulle få barnvakt idag, men igår när vi vaknade så rosslade vår son så pass att vi var hemma från dagis och jobb. Ringde svärmor och blev erbjuden nästa lördag istället så det blev bra.

Vi behöver nämligen öppna garagedörrarna och rensa därinne. Dessutom vill vi ut i skogen och plocka svamp innan det är försent. Två projekt som ger mer om man inte har en S med. Han får ha kul hos sin farmor och farfar.


Idag kommer vi att fixa härhemma då fotografen kommer på måndag. Han ska ta kort på sovrum, gästrum och tv-del då vi ändrat sedan sist. Jag ska sy upp två grå panelgardiner som jag köpte i veckan. Vi har två grå och två vita vilket inte alls blev bra.

J ska ordna till alla sladdar överallt och snygga till i gästrummet. I övrigt så ska vi planera lite hus, ta en promenad och dricka vin.


Igår lyckades vi med maten och alla tre tyckte det var gott. Jag har inga mått då jag tycker det blir bäst utan.


Koka valfri mängd couscous med en buljongtärning (grönsak). Blanda i ca 1 dl rostad kokos (rosta i torr panna till kokosen får lite färg. Rör hela tiden), saft från en 1/2 lime, curry, svartpeppar, salt, 1 burk svarta bönor, 1 tärnad röd paprika, olivolja och hackade svarta oliver.


Limesås gjord på turkisk yoghurt, saft från 1/2 lime, citronpeppar, olivolja, svartpeppar, salt, flytande honung.


Köttfärsspett med nötfärs, svartpeppar, salt, vitlök, en påse onion-dipp, sambal oelek, persilja och paprikapulver. In i ugnen på 175 grader i ca 25 min.


Till detta drack vi ett rött blablabla med druva från tottelitott, framtaget 1845 i mörkaste Provance.


Otroligt gott, enkelt och nyttigt. Denna rätt ska jag bjuda på framöver då den är kanon att laga till många.


Trevlig lördag!!! :-)



Av Sandra - 7 oktober 2011 08:43

Jag kommer att skriva ner på bloggen de detaljer vi kommer på som vi vill ha i det nya huset för att kunna gå tillbaka.

Om nuvarande hus nu inte blir sålt så kommer det förhoppningsvis bli det framöver och då är det bra om vi har husbilden så pass klar att vi kan sätta igång med detsamma.


Vi vill ha en murstock med en kasett där vi ser elden från både vardagsrum och matsal.  Jag har en bild på en sån lösning sedan 2009 som jag sparat och sen såg jag det i verkligheten hemma hos min väns kusin i Täby. Otroligt snyggt!


Vi vill ha skjutdörrar istället för dörrar i alla rum då det är både snyggt och sparar plats i rummen.

Vi ville från början ha fler fönster, men det minskar möbleringsyta samt ger mer insyn. Jag vill inte bo i ett akvarium inte. :-)


Jag har läst många bloggar, men min absoluta favorit är http://itsahouse.blogspot.com/ Gå in på den och sug in er energi. Är ni en person som jämför er med andra så gå INTE in där då de har otroligt härlig smak, kunskap och energi att man blir gråhårig. ;-) Jag blir bara inspirerad och får alltid energi av att se på alla deras vackra projekt. Att de bor i Umeå gör inte saken sämre då jag alltid har en längtan till Umeå på hösten. :-)







Av Sandra - 6 oktober 2011 11:18

Ni som gett er in i husbyggevärlden vet hur otroligt många kataloghus det finns på marknaden. Vi bestämde oss ganska så tidigt att köpa oss ett kataloghus då vi inte har tid att hålla i hela bygget själva. Sedan kan vi alltid ändra i planlösningen m.m men vi vill ha ett nyckelfärdigt hus med 1 kontrakt då  det kommer att vara en hel del beslut att fatta ändå.


Hade vi gjort denna resa innan vi fick barn så hade vi tänkt annorlunda. Då hade vi kunnat lägga all vår fritid på huset.


Jag var helt inne på ett 2-planshus i stilen New England. Vi var och kollade på ganska så många. Jag blev väldigt förtjust i husmodellen Carolina från Terihus, Emyhill från Vårgårdahus, villa Vendelsö från A-hus och balans valm från Eksjöhus.


J kände varenda gång att det saknades något. Det hände ingenting speciellt inomhus. Efter lite funderingar kom jag fram till att 1-planshus är det jag vill ha då jag alltid ansåg att nedervåningen var för trång och övervåningen alldeles för stor.

Med handen på hjärtat kommer jag aldrig att spendera tid på övervåningen utan endast när jag sover. Att springa upp och hämta smutskläder (som jag garanterat kommer att få göra) för att tvätta och sen upp med alla rena kläder och sängkläder kändes som ett stort kommande  irritationsmoment. Jag byter dessutom sängkläder en gång i veckan. :-/


Jag vill utnyttja alla ytor i huset så vi bestämde oss för ett 1-planshus. Vi hade svårt att finna en modell vi båda gillade. Jag blev lite knäckt då jag insåg att jag inte kunde få till en amerikansk veranda med gunga på ett 1-planshus utan att rita huset själv. J kände att alla hus såg ut som gruppboenden, förskolor eller sommarstugor fram till vi såg Briljanten från Fiskarhedenvillan.


Vi hade sett denna modell i flera olika huskataloger, men eftersom jag letade efter ett hus i amerikansk anda så föll detta bort. När vi såg denna mörka skönhet så blev vi båda förälskade. Detta hus ska vi ha!!


Nu har vi bett om offerter från 4 olika husleverantörer och det ser bra ut. Familjen Stoor har köpt sitt hus från Fiskarhedenvillan, men eftersom vi vill ha nyckelfärdigt så går just denna modell bort. Herr och fru Stoor har en fantastisk smak och känsla. Vi måste hitta vår smak och känsla i just vårt hus. Vi vill ha trägolv, men jag förstår att de fastnat för betonggolv. Så otroligt snyggt.



 


       


Vi kommer att ha öppet i nock i S rum och hans framtida eventuella syskons rum. Där kommer vi att bygga upp sängen som en koja så att rummen känns större.


Nu är det lunch! Överwookade grönsaker och torr kyckling. mmm

Av Sandra - 5 oktober 2011 13:57

  

www.lannamobler.se

Ska vi ha 2 soffor mittemot varandra. Eller kanske 3?

Jag har bestämt mig för att vi ska bli mer sociala i Vallentuna. ;-)


Tänk att vissa pratar om höstdepressioner eller rättare sagt nedstämdhet.

Jag blir alltid piggare på hösten då det är frisk luft med en värmande och vacker gul prick på himmelen. Färger överallt som tillfredsställer ögonen och sinnet.

Man slipper stekheta dagar med den svettiga gula elden på himmelen. Jag känner mig helt sprudlande i dagsläget och det brukar hålla i sig fram till januari då min nedstämdhet brukar komma. Jan-mars är riktiga skitmånader enligt mig. Mörkt, skitkallt, isgator överallt och ingen kontroll över när isen kommer att försvinna. Nästa år ska jag simma bort tristessen. ;-)


Nu är pärmen redo att fyllas av idéer, tankar och bilder till husdrömmen. Jag har knarkat hemnet, husbyggarbloggar och forum så nu är jag redo. Mer kunskap och en jäkla energi. Blir nuvarande huset inte sålt så får vi helt enkelt skjuta fram drömmen. Det klarar jag. hm.... ;-)



Av Sandra - 4 oktober 2011 12:17

Om det nu blir en försäljning så kan vi sätta igång med lilla bygget inom en snar framtid. Banken måste godkänna det givetvis. Lilla detaljen. ;-)

I nuläget organiserar vi hemma för att på måndag kommer de hem till oss för att ta kort på den nya planlösningen. S ska vara själv hos sin farmor och farfar för andra gången sedan december 2009. Välbehövligt då vi måste greja.


Vi har börjat ta in offerter från de 4 husleverantörer vi är intresserade av.

Den första offerten från Myrsjöhus har kommit så nu ska vi lusläsa deras tillvägagångssätt, deras byggteknik, innehållet i bygget och allt annat som ingår i djungelprojektet.


Om vi bor i husvagn, villavagn, barack eller i andrahand får vi se. :-/ Är man projektstyrd så kan det gå bra. Vi kan ju bygga garage under tiden? Tyvärr ser marknaden lite trist ut och försäljningen är långdragen enligt vår mäklare.

Vi får förbereda oss på att ha en miljon visningar ....


Idag ska jag förbi plantagen och köpa uteblommor så att det ser lite kul ut. De döda blommorna säljer inte skulle jag tro. :-)

Igår åkte jag och "grannen" till Ikea för att köpa ljus, gardiner och lampskärm. Rummet på nedervåningen blir riktigt trevligt. Bilder kommer.


Nu är det möte!


Hej Hej!



Av Sandra - 3 oktober 2011 14:44

Igår på förmiddagen så satte vi upp alla tavlor som legat under sängen sedan 1 år. Sovrummet blev mer som ett rum och det är nog bra innan visningen.

Efter lunch åkte vi till Vallentuna för att hälsa på S farmor och farfar samt kika på tomterna igen. Vi parkerade vid tomtområdet och sen gick vi ner till svärföräldrarna. Bilvägen dit är nämligen fantastiskt tråkig och vi ville se hur vi på bästa sätt tar oss till S framtida förskola och skola. Vi blev positiva då vägen dit är otroligt mysig med gamla hus och fågelsång. J berättade om sina barndomsupplevelser på vägen ner då de byggt kojor, cyklat och klättrat i området. S kommer förmodligen att gå på samma skola som sin pappa gick på. Det är lite extra kul!! :-)

Det kändes bra i magen och både J och jag längtar tills vi flyttar dit.


Storkusinen var även hos sin farmor och farfar till S stora lycka. Vi blev glada vi också såklart, men S sken upp som en liten sol. :-) En trevlig eftermiddag.


När vi kom hem så kollade vi igenom huskatalogerna igen och det är så otroligt svårt att bestämma vilket hus vi vill ha. Hur viktigt är själva huset? Ska vi välja ett billgare hus och lägga mer krut på trädgården med pool m.m på en gång?


Vi är överens om att vi vill ha enplanshus, brett golv i vitoljad ek eller ask, stooort kök och matplats, 4 sovrum, två badrum, dörr ut till trädgården från sovrum, vardagsrum, allrum och tvättstuga.

Vi vill lägga mest pengar på köket då vi båda älskar att vara i köket. Badrumsinredning är ganska så oviktigt har vi insett. Snyggt och hållbart, men det behöver inte vara märkvärdigt. Vår kommod i badrummet har vi själva snickrat ihop och den älskar vi.


Vad har vi lärt oss från det hus vi har?

- Aldrig mer svart golv och svart inredning. Allt syns!

- Ingen köksblandare med en kall och en varm kran. AJ!

- Ingen spishäll på köksön. Om man ska ha det bör man ha en liten ho bredvid.

- Vi måste ha ett badkar när vi har barn.

- Balkong är onödigt för oss om man inte har vatten framför sig som man kan njuta av. Stockholm och vatten? Njaaa... inte riktigt råd. ;-=

Vi har ALDRIG suttit på balkongen på 3,5 år då man inte ser något kul och solen är i hetaste laget.

- Kök på övervåningen? Men seriöst, vem uppfann detta knasiga? En gnällig unge, matkassar, bärs, vindunkar och blöjor + kök på ovanvåningen = skit!

- Tvättstuga på nedervåningen, småbarn och pedant är heller inte den bästa kombinationen. Jag vill ha tvätten vikt innan den knappt är torr. Härhemma ligger tvätthögarna i veckor. Dessutom vill jag ha en dörr så att man kan ta sig ut i trädgården och hänga upp skiten.

;-)


Ha en bra dag!!

Av Sandra - 2 oktober 2011 08:17

Den bästa stunden i veckan tycker jag är lördagmorgonen då man har två hela lediga dagar tillsammans med familjen.

Söndagmorgonen är härlig för då känner jag mig helt utvilad. Söndagen för oss innebär numera husplanering och husvisningar.


Igår tog jag med mig S ut på en långpromenad med grannen och hennes två söner. En sträcka på 4 km tog 1,5 h och vi var galet hungriga när vi kom hem. På lördagar har vi som oftast rester från veckans alla middagar vilket innebär 5 sek vid spisen. :-) Sedan tvättade alla tre våra två bilar och sen vilade vi. Jag åkte till Mio möbler och Rusta. Handlade ingenting på underbara Mio, men på Rusta blev det 5 ramar.

Vi köpte förra sommaren 5 st större vykort målade av den fantastiska Gunilla Mann. Korten kostade 200 kr och ramarna kostade 145 kr för alla fem. 5 st skitsnygga tavlor för 345 kr. :-)

Vi ska sätta upp dem ovanför sängen så bilder kommer.


   

Jag älskar färger och gärna starka fäger. Jag är inte mycket för pastellfärger om det inte är ljusrosa. :-)

Gunilla Mann gör något så otroligt fina målningar och det är mina svärföräldrar som hjälpt mig att finna henne då de har ett antal tavlor samt har en stuga i Simrishamn där Gunilla har en butik. Många av henne målningar förställer olika platser nere på Österlen.


På kvällen blev det grillat och film. En alldeles lagom tråkig och skön dag. :-)


Idag ska vi till V-tuna för att hälsa på S farmor och farfar samt kolla på tomterna igen. Jag vill också hitta något visningshus att kika in i. :-) 

Nästa vecka kommer från grundfixare förbi och arbetet kommer att ta ca 2 dagar. 15 000 kr fattigare där, men ett helt hus rikare.


Trevlig söndag!!

Presentation


En familj på tre som nu vill sälja vårt hus för att bygga ett nytt hus. :-)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards