Direktlänk till inlägg 26 april 2011

Påsk 2011

Av Sandra - 26 april 2011 08:35

blev den bästa påsken i vårt liv hittills!


I torsdags hade J tagit ledigt hela dagen så att vi kunde ta oss iväg till torpet tidigt på förmiddagen, men vi ändrade de planerna för att inte behöva stressa.

Vi tog det lugnt och S hann sova förmiddag innan vi satte oss i bilen för att ta oss till J´s mormor. Där fikade vi och pratade ett par timmar innan vi åkte hem för att packa in allt i bilen.


   


Vi åkte när det var dags för S att sova eftermiddag så resan gick hur smidigt som helst. Det tar ca 2,5 från dörr till dörr vilket känns okej.

När vi kom fram så insåg vi anledningen till att vi ska åka tidigt på morgonen när vi ska till torpet. Vi hade lämnat det i halvbra ordning så det var mycket att göra och vi blev heller inte klara med allt innan det var dags för att sova.


När jag köpte torpet så var det i bedrövligt skick och det fanns inget kök överhuvudtaget. Med åren har vi möblerat upp ett "kök" av olika möbler, köpt en bänkspis och ett nytt kylskåp med liten frys. Nu är det okej att vistas där när man har barn, men vi inser mer och mer att vi måste lösa vattenfrågan.

Punker vi diskuterade;


- Utbyggnad? Inte i nuläget.

- Vatten? JA! Antingen anlitar vi någon som gräver ner en slang från källan ner till torpet eller annars gräver vi en djupborrad brunn så att vi får eget vatten. Prisskillnaden kan vara liten och fördelen med djupborrad brunn är värdet på huset samt vatten året om. Ska ta in offerter.

Nu har vi en brunn med halvmysigt vatten som vi använder till dusch och disk. Ibland är det mycket i brunnen och ibland är det lite. Ingen garanti.

- Bastu? Nästa års projekt. Blir en sovdel + ett nytt dass med någon variant av mulltoa.

- Kök? Ja! Måtten är tagna och nu ska vi skissa upp det innan jag åker och handlar det som krävs. Vi förbereder för att dra in vatten och sätter dit en ho för att i nuläget åtminstone kunna få ut vattnet som tex. kokvatten m.m


Det vi bestämde oss för att göra i sommar är;

- plantera 2 m syrénhäck för att stänga av den gamla ingången till tomten. Vi vill ha insynsskydd där och använde ingången längst ner på tomten.

- Måla fönster och vissa delar av fasaden.

- Sätta panel på vår ytterdörr

- Lägga in golv i de resterande rummen

- Bygga oss ett kök

- Snickra ihop ett litet pumphus

- Måla klart uteduschen invändigt


+ lite småsaker! Detta är lite jämfört med de tidigare åren.


Trivdes på den stora gräsmattan

   

Vår sjöutsikt! ;-) Bredare i verkligheten.

  

 

Bilden är tagen inifrån och jag nös som en tok även inne. Jag nästan såg när björkarnas små blad sprack upp.

Älskar att möta våren i torpet 

       

 Den sötaste lilla foten


När vi vaknade upp på långfredagen så började vi ta tag i saker ganska så omgående. S var utomhus och tyckte att det var ganska så okej på tomten, men ville givetvis vara på vägen eller någon annan spännande plats. Vi byttes av och det gick riktigt bra. Krattade och städade tomten för att efter lunch börja elda ris, löv m.m med våra grannar G och J. Det blev en väldigt mysig dag och S fick bada tillsammans med lilla M i deras badkar. De satt och stirrade på varandra och undrade hur detta kom sig. :-) De leker bra tillsammans och är båda väldigt snälla med varandra och lugna.

Vi fick en underbart söt mössa av G som hon sytt själv. Tack! Besök hennes sida och kika på allt fint hon gör på beställning!

www.tilmabus.eu


På kvällen grillade vi korv framför brasan. J och J började prata om vargar, björnar och lodjur. Efter 30 min gick jag in eftersom jag såg gula ögon överallt glo på mig i mörkret.

På påskafton åkte vi ut till mina föräldrar och syskon för att fira påskafton. Mamma hade gjort en jättegod påsklunch och vi hade en härlig och solig dag.


När vi kom hem tog vi en promenad ner till vår fina lilla sjö och njöt av tystnaden som inte existerar här. Underbart att ha det bästa från två världar. Dagen efter så städade vi, organiserade och planerade vi medan S sov förmiddag. Vi lämnade torpet finare än någonsin så nu ser vi fram emot att åka dit nästa gång. :-)

Vi köpte ett klaffbord som vi monterade upp och det blev stor skillnad. Solen skiner inte alltid så vi måste kunna äta inomhus.


Vi kom hem runt 18.00 på påskdagen och då tog vi en efterlängtad dusch. Shit så ofräsch man hunnit bli och det är så skönt att kunna sätta på kranen i köket. :-) Därefter tog vi en långpromenad till en lekplats så att S fick röra på sig efter 2,5 h i bilen. Vi gick även förbi en bostadsrätt också som vi sett på Hemnet. J fick genast ångest när han såg den lilla trädgården och området generellt. Det blir inte den lägenheten kom vi fram till efter 2 sek.


Igår vaknade vi runt 7.00 och kollade på Teletubbies fram till frukosten vid 8.00 Sedan klippte vi rosenbuskarna, rensade lite ogräs och städade lite i trädgården. Åt blodpudding till lunch och drack kaffe i solen. S sov i 3,5 h och efter det packade vi ner mellanmål och honom i vagnen. Satte på oss promenaddojorna, fast med stegräknaren samt en fulladdad mobil, redo att bege oss på huskoll. Vi gick till Grimsta och sen till Bollstanäs för att kolla på 4 olika mellanboenden som är ute på Hemnet. 3 h och 13500 steg senare var vi hemma. Ett av boenden var intressanta, men vi kom fram till att det är för långt till förskolan därifrån.


Väl hemma gick J upp på örnnästet och grillade kyckling som han marinerat. Jag slängde ihop en smarrig bulgursallad och en kall sås.

Bulgursalladen

Bulgur kokt i grönsaksbuljong

inlagd paprika

inlagd gurka

purjolök

färsk basilika

fetaost

svarta oliver

gröna oliver

pressad lime

Allt detta förutom limen ;-) ska man skära supersmått


Den kalla såsen bestod av färskpressad lime, vitlök, hackad basilika, olivolja, gräddfil och turkisk yoghurt.


Behöver jag säga att det blev gott? :-)


Idag börjar vårt nyttiga liv IGEN och denna gång är J på då han vägde sig igår. Han gissade på 3 kg mindre än vad han egentligen vägde. haha lite kul! :-)


S är inte på förskolan idag då vi ska ner till BVC för att väga och mäta. Vi ska även handla mat och shorts + sandeler.


Ha en underbar dag!! 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra - 21 februari 2012 13:49

Ni kan följa mig på www.villanitton.blogspot.com då jag inte fixar två bloggar. :-) Hoppas att denna adress blir min sista. Jag vet inte hur många ggr jag bytt och velat. ;-) ...

Av Sandra - 20 februari 2012 10:36

Jag har samlat på mig ett antal böcker skrivna av Ulrika Davidsson med helt otroliga recept med lågt GI. Jag har aldrig ätit så god mat tidigare. Den passar alla oavsett vilket matstil man tror på. Vill man köra tallriksmodellen så lägger man till li...

Av Sandra - 18 februari 2012 14:58

Av Sandra - 18 februari 2012 13:50

Idag åkte jag och sonen till Täby för att köpa en vårjacka och gå på knattebio. Det gick alldeles utmärkt förutom att han tog åt sig rollen som sagoberättare. Berättade för hela salongen om alla figurer och vad de gjorde. Klappade händerna om de gjor...

Av Sandra - 15 februari 2012 08:06

Tänk om Katrin Zytomierska kunde ta all sin sprudlande energi och hennes megastora behov att av synas och höras och göra något bra av det. Utveckla sin EQ och börja tänka till lite extra innan hon öppnar lilla munnen. Det skulle resultera i färre...

Presentation


En familj på tre som nu vill sälja vårt hus för att bygga ett nytt hus. :-)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards