Alla inlägg under mars 2011

Av Sandra - 9 mars 2011 08:03

blir man förälskad i små ting. Dessa får bli vårens köp till hemmet. Söta.



 






 



När vi renoverade badrummet så hade vi bakhuvudet att det skulle vara stilrent då vi kommer att sälja det så småningom.  Efteråt så kände vi att det blev lite väl svart, men med alla vita och lila detaljer så blev det bra.

Vi letade efter en kommod och hittade inget som vi tyckte om i vår prisklass. Jag ville ha mer bord än skåp. Då byggde vi ett bord själva med ett snyggt handfat som vi ställde på. Vi är nöjda och billigare blev det också. :-)


Vi kommer nog att snickra ihop något liknande i vårt hus sen.

  

Av Sandra - 8 mars 2011 16:29

Vi älskar att resa precis som de flesta andra människor gör. När vi kom hem från Turkiet där vi firat min mammas 50 års dag förra året så sa vi att nästa resa blir till Grekland. Jag älskar verkligen Grekland och vill besöka varenda ö, men samtidigt vill jag se så mycket annat.

Italien är ett annat land som vi är grymt nyfikna på och kanske blir det en resa till Sardinen i år?

Eller underbara Barcelona kanske?

Kroatien har jag hört mycket positivt om.


hm...


:-)



Av Sandra - 8 mars 2011 15:49

Vi åkte först till BVC för vägning och han växer och frodas som han ska. :-) Efter det så åkte vi på en bilutflykt till vår framtida kommun för att kika på tomten.

Jag tycker verkligen om den och efter alla diskussioner fram och tillbaka så kommer vi fram till att vi vill bo i ett nyetablerat område med närhet till kommunikationer, förskola, skola och barn i samma ålder som sonen och framtida syskon.


Hm... funderar! :-)


På vägen hem handlade vi lite så nu kokar vi kalops. Länge sen och otroligt kalorisnålt. Det gillar vi nu 3 månader kvar till badsäsongen. :-/





           

Av Sandra - 8 mars 2011 07:37

När sonen sov middag igår så tog jag fram rutblocket och började skissa på olika husmodeller. Till slut kom jag fram till en husskiss som jag verkligen gillar. Utvändigt blev det riktigt bra, men planlösningen måste J kika på för att komma med synpunkter. När man ändå ska bygga sig ett hus så vore det så otroligt kul om man ritade det själva tillsammans med en arkitekt. Blir lite extra personligt.


Idag ska vi åka ut till tomten som vi först reserverade för att känna och klämma. På något sätt känns den riktigt bra. Den är ganska så liten, men charmig. Det finns så otroligt fina tomter en bit ut på landet, men vi vill bo lite mer centralt och då är tomterna ofta mindre och lite tristare. :-)


Vi mätte radon härhemma från oktober-december. Vi skickade in dosorna och fick tillbaka dem i januari tillsammans med ett par nya dosor. Vi visste sedan innan att vi har ett alldeles för högt radontjosan. Nu i dagarna ska vi skicka in dem igen för att se om vi lyckades få ner radonvärdet med hjälp av fläkt m.m Spännande ...


Nu när garderoben är klar så är det endast lister och tvättstugetak kvar att fixa inomhus. Vår tvättstuga har tak fram till rörenoch nu måste vi på något sätt snygga till det. Sedan är det grunden som ska målas samt 4 fönster. Efter det så är huset och tomten redo att fotograferas. I maj borde vi vara redo att sälja gula villan.


Ha en underbar dag! 


Av Sandra - 7 mars 2011 12:07

 


Jag vill inte ha hela servisen, men jag vill väldigt gärna ha de små gröna skålarna i mitten på den översta bilden. Helst 12 st i olika färger ... De rosa är så fina.  

Av Sandra - 7 mars 2011 07:30

Tack för alla kommentarer jag fått angående Ohiovagnen. Sambon är fortfarande skeptisk och tydligen är vi två som bestämmer i projektet. ;-)


Ännu en härlig helg har passerat och jag känner mig utvilad och pigg. I fredags åt vi middag, pratade och gäspade. Vi somnade vid 22.00 utan dåligt samvete.

I lördags så hade vi en lång lång morgon med kaffe och nyhetsmorgon. När sonen sovit sin tidiga förmiddagslur så packade vi in oss i bilen för att besöka Överjärva bondgård. Solen sken och vi var på vårt allra bästa humör. Vi stannade på romantiska Mcdonalds och käkade ceasarsallad. Åkte sen vidare till Ulriksdal där överjärva ligger.

Vi halkade oss fram till alla fina djur och gick tom in i fårhagen. Då kom det fram ett par barn till oss när vi stod och gosade med ett får.


Barnen - Ursäkta, men ni får inte vara här!!

Jag - Men ni är ju här!? (blir ett barn själv)

Barnen - Men vi är fåraherdar!

Sööööta

J - Jaha, men då ska vi gå ut härifrån så att får ni sköta ert jobb.

Barnen - mmm


Då gick vi ut från fåren till det mysiga fiket. Vi klädde av oss alla kläder och skulle sätta S i barnstolen, men då viker han sig som en ostbåge vilket är ett tecken på att han vill sova och det NU. Vi kollade på varandra och skrattade åt vårt nya liv. Ingen idé att leka barnskaintebegränsaossleken utan vi klädde på oss igen för att åka vidare.


Halkade oss tillbaka till bilen och efter ca 15 sek så somnade han. Vi åkte till en husutställning i Vallentuna för att gå in en stuga på 30 kvm och känna lite.

J hittade en större stuga på 49 kvm och där kände han sig mer hemma.

Då blir det ingen carport J?


Han är verkligen en stadsbo och otroligt bekväm min älskade J. I fårhagen så klappade jag det fina fåret medan han funderade på hur han skulle få vagnen ren från fårb-js. :-) Sån är han!


Igår förmiddag åkte vi hem till en av mina bästa vänner och det var som vanligt mycket trevligt! :-) Hennes dotter är endast 1 månad äldre och fantastiskt söt.

Igår efter lunch så kom sonens farmor och farfar över på lite kaffe och ananaspaj.

S blev så glad att de var här och började gråta när de åkte hem vilket han aldrig gjort innan. Full uppmärksamhet och lek hela tiden och vem gillar inte det? :-)


Idag är det måndag och veckan som kommer ser ganska så lagom ut.


Om 2 veckor ska vi skola in honom på förskolan. Hoppas att han kommer att trivas. 


 Ha en mycket mysig måndag!


Av Sandra - 6 mars 2011 21:12

         


Garderoben har blivit ett "rum" där vi kastar in allt som vi inte riktigt har plats för och sen stänger dörren. Ett litet skräprum med andra ord. :-)

Vi hade högre ambitioner, men när vi väl stod framför skräprummet så kände vi att det räcker med att sortera och rensa, måla vitt och lägga dit en matta. Bara det skulle göra en enorm skillnad.

Vi slängde hur mycket som helst och summan för förändringen blev 448 kr. :-)

298 kr för 2 rullar "balkongmatta" från Rusta och 150 kr för 10 st kartonger från Rusta. Färg hade vi hemma.


Nu är vi nöjda!


I helgen som kommer blir det fokus på taket i tvättstugan.


Kram kram


Presentation


En familj på tre som nu vill sälja vårt hus för att bygga ett nytt hus. :-)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards