Alla inlägg den 1 mars 2011

Av Sandra - 1 mars 2011 15:50

1. Googlar på fritidshus

2. Hittar en sida med tips på 37 st olika fritidshus

3. Fastnar för ett pga pris och potential

4. Går in på deras hemsida

5. De har EN utställning i Sverige där de ställt upp en del av deras småstugor. Öppen 9-18 på vardagar, obemannad och möjlighet att strosa omkring i lilla husbyn.

8. Utställning ligger mellan vår kommun och en grannkommun. = 6 km från vårt hus.


6 km? Har man tur eller tur? :-)


Jag är spontan, föräldraledig och nyfiken


Snart på väg!! :-)


Av Sandra - 1 mars 2011 10:08

Alternativ till mellanboende


Denna lilla stuga är 34 kvm stor med kök/vardagsrum, badrum och 3 sovrum. Den ser hur liten ut som helst, men med en bra planlösning så kan man få ut mycket av ytan. Detta är en bostadsrätt som jag hittade på Hemnet för att få lite idéer. Bocamp heter "företaget" som säljer dessa stugor som bostadsrätter på olika campingar.


Tänk er en vit liggande panel, grått tak i tegel, grå dörr och hängrännor och stuprör i zink/plåt. Fönster med spröjs. Ett litet hus liknande det stora huset helt enkelt. Ingen veranda utanför utan en trätrall som sen kommer att gå ihop med poolen som i sin tur går ihop med en trätrall till stora huset.

  

Det blir de snyggaste budgetalternativen för oss om det skulle bli aktuellt.  


Vi behöver inte 3 sovrum så rummet man ser till höger på bilden kan bli en förlängning av köket så att vi får plats med en riktig soffa tex.


Som jag skrivit förut så behöver vi inget gästrum inne i stora huset om man har denna lilla stuga på tomten vilket då kan bli aktuellt med ett större badrum. 

Jag skulle vilja ha en bred skjutdörr/dubbeldörr till trätrallen utanför för att kunna öppna upp på sommaren som alternativ till middagsplats om det regnar.

Så istället för fönster och enkeldörr på bilden längst upp så blir det en bred dubbeldörr centrerad på husets långsida. Kan bli riktigt bra!


En kamin bör vi ha om vi kommer att bo där en vinter, men det kan man fynda på blocket.


Sonen sover just nu och om endast 3 veckor ska ha skolas in på förskolan. 15 h/v blir en bra början för till hösten är tanken att han ska börja gå där på heltid. 


Nu kommer snart våren och alltid vid denna tid så börjar jag längta till torpet. Jag längtar till torpet och J längtar till stugan på Åland. :-) 

På åland har vi verkligen semester då vi inte har huvudansvaret då det är J´s mormor som äger det. Numera då mormorn är 96 år så är det hennes två döttrar med respektive som står för underhåll m.m

Torpet förknippas med massvis av jobb och underhåll så det är svårt att slappna av till 100 % där. Förra året så arbetade vi alldeles för mycket och det var riktigt jobbigt att inse att vi inte njöt så mycket som vi borde ha gjort.

Detta år ska vi måla det som är kvar samt ersätta en dörr med ett fönster. Resterande tid ska vi bada, grilla, åka på loppisar och bara njuta.


       

Uteduschen som J snickrade ihop förra sommaren. Den ska i år målas klart. Det blir en röd utsida och en vit insida. Vi ska också leta stenar och göra en fin kant på lilla grusgången. :-)     

Presentation


En familj på tre som nu vill sälja vårt hus för att bygga ett nytt hus. :-)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards