600 g laxfilé
salt och peppar
1 dl sesamfrön
Citron- och gurksallad
1 gurka
2 dl creme fraiche
rivet skal av en citron
salt och peppar
Sätt ugnen på 175 grader. Skär laxen i 4 bitar. Salta och peppra. Häll sesamfrön på en tallrik och vänd laxen däri. Stek torr panna några minuter och ställ sedan in laxen i ugnen ca 10 minuter. Dela gurkan och ta ur kärnhuset. Skär den i 1 cm stora tärningar. Vispa creme fraiche och blanda i citronskal och gurka. Smaka av med salt och peppar.
Servera den varma laxen med den kalla gurksalladen.
(Nettokolhydrater: 3 g. GB: 0,8. Kommentar: Hög andel nyttiga, omättade fetter).
Receptet hämta ur Våra Bästa GI-RECEPT!
Jag använde färdiga portionsbitar av lax, när jag gjorde detta.
Prova!! :-)